Ta hand om dina Skovby möbler på bästa sätt

För daglig rengöring av laminerade ytor rekommenderar vi att torka av med väl urvriden trasa i ljummet vatten. Torka sedan av med en ren och torr trasa. Om ytan behöver en mer ordentlig rengöring gör det bra att tillsätta ett par droppar diskmedel i vattnet. Använd sedan en ren och fuktig trasa och därefter en trasa som är ren och torr. Använd inga rengöringsmedel med slipeffekt eller nylonsvampar, då dessa kan göra ytan matt eller repa laminaten.

Grundläggande rengöring

Börja med att rengöra ytan med ett rengöringsmedel som är fettupplösande och som inte innehåller några slipegenskaper. Få bort rengöringsmedlet genom att torka ytan med en ren och väl urvriden trasa i rent vatten för att undvika missfärgning. Avsluta med att torka av ytan med en ren och torr trasa. Undvika vatten och starka rengöringsmedel på träkanterna. Kanterna ska enbart torkas med en urvriden trasa i rent vatten och sedan med en ren och torr trasa som avslutning.

Fläckar och skador

Fett, olja och andra typer av fläckar kan rengöras med aceton och tinner. Rengör sedan med en väl urvriden trasa i rent vatten och därefter avsluta med att torka av med en ren och torr trasa. Använd inte rengöringsmedel med syrlig bas, vax eller någon form av lack, då dessa kan orsaka permanent missfärgning. Vi rekommenderar inte heller att använda någon form av lösningsmedel på träkanterna.

Allmänna råd för skötsel

Ställ inte vara några varma föremål direkt på möbeln. Använd underlägga för att skydda möbeln mot varma, fuktiga och färgade föremål. Vi rekommenderar inte att man använder korkunderlägg då dessa kan släppa igenom väta.

Skydda alltid ytan när man använder sig av skarpa föremål.

Fukt är alla trämöblers värsta fiende och därför måste all vätska som spills torkas bort omgående. Undvik även att täcka möbeln med lufttäta material som plast eller oljeduk under mer än 12 timmar. Låt inte heller möblerna stå eller användas för nära värmekällor som element och värmare.

För att bevara träets färg ska placering i direkt solljus undvikas.

Vid närmare frågor angående skötsel av Skovbys möbler hänvisar vi till vår kundtjänst.